Motivele pentru care este bine sa facem copii la tinerete

Traim intr-o perioada in care alegem sa ne intemeiem o familie la o varsta destul de inaintata fata de parintii nostri. Job-ul sau societatea sunt cateva dintre motivele care ne imping sa facem copii dupa 30 de ani sau chiar mai mult. Ceea ce nu este neaparat un lucru bun. Un medic ne explica care sunt motivele pentru care este bine sa ne intemeiem o familie la varste mai fragede.

“Printre principalele motive se numara procuparea pentru cariera, lipsa pregatirii psihice şi emoţionale pentru creşterea unui copil și lipsa unei situaţii financiare stabile.

Insa, conform statisticilor, dupa varsta de 35 de ani, şansele de a ramane insarcinata scad drastic, fie ca este vorba despe o sarcina obtinuta pe cale naturala sau prin tehnici de reproducere umana asistata”, spune dr. Cezara Bucur, medic, specialist cu peste 19 ani experienţa in domeniul reproducerii umane asistate, conform Doctorul Zilei.

“Aceasta este deosebirea dintre femei şi barbaţi. Stocul de ovocite al femeii este finit, pe cand spermatogeneza este un proces continuu, nu exista o limita. Teoretic, barbaţii pot procrea la nesfarşit, ceea ce la femei nu este posibil” a mai adaugat medicul.