Semne Că Vine Barza – Cele mai importante simptome de sarcină

In general, singurele simptome care apar in momentul sarcinii sunt legate de modificarile hormonale pe care organismul le sufera, insa uneori pot fi destul de inselatoare.

O mare parte din femei au simptome chiar inainte de intarzierea ciclului menstrual, de multe ori sarcina avand cateva saptamani de la conceptie. Simptomele pot varia de la un caz la altul, organismul reactionand diferit la schimbarile survenite.

Iata cele mai importante simptome de sarcina:

1. Modificarea sanilor

In majoritatea cazurilor, sanii sunt primii ce sufera urmarile modificarilor hormonale, astfel, dupa primele doua saptamani de la conceptie, acestia se vor intari, devin mai sensibili la atingere si isi pot mari volumul.

2. Stari de oboseala

In momentul in care sarcina apare, creste nivelul de progesteron in organism, provocand astfel stari de somnolenta si epuizare a organismului. Energia acumulata pe timpul zilei este consumata mai intens, nivelul zaharului din sange scazand.

3. Dureri abdominale sau sangerari

Sunt cazuri in care un semn timpuriu de sarcina este dat de o usoara sangerare vaginala, fiind cunoscuta si sub denumirea de sangerare de implantare. Aceasta apare in momentul cand oul fertilizat se prinde de peretele uterului aproximativ 10-14 zile de la fertilizare. De asemenea, in anumite cazuri sunt prezente dureri abdominare, asemanatoare cu cele menstruale.

4. Greturile

Un simptom foarte cunoscut este cel manifestat prin stari de greata sau ameteala. In cele mai multe cazuri, daca nu este vorba de o sarcina toxica, starile de greata incep sa dispara dupa cea de-a douasprezecea saptamana din primul trimestru de sarcina.

Written by

Tudose Marian

One thought on “Semne Că Vine Barza – Cele mai importante simptome de sarcină

  1. Si eu ma regasesc in cateva. Sper sa fie pe bune si doresc pe aceasta cale sarcina si nastere usoara tuturor viitoarelor mamici!

Comments are closed.