folosirea prezervativului

Reguli in utilizarea prezervativului

Toata lumea stie ca protectia este extrem de importanta, in primul rand pentru a sta departe de bolile cu transmitere sexuala, dar si de sarcinile nedorite. Prezervativul reprezinta una dintre cele mai utilizate procedee de protectie si de preventie pe care oamenii le folosesc pentru a sta departe de aceste probleme.

Este cunoscut faptul ca reprezentantilor „sexului tare” nu prea le place sa foloseasca prezervative, in ciuda faptului ca medicii recomanda sa se intrebuinteze un prezervativ de fiecare data cand se intretin relatii intime, indiferent daca partenerul este stabil sau nu. Nici unele femei nu le privesc cu ochi buni, afirmand faptul ca le-ar diminua placerea din timpul actului intim.

Discuta cu partenerul despre prezervativ

reguli folosire prezervativDaca tu esti intr-o noua relatie si vrei sa faci urmatorul pas, dar inca nu ai discutat inca subiectul  contraceptiei cu partenerul tau, atunci poate ca ar trebui sa iti faci curaj si sa vorbesti tu prima despre asta. Este necesar sa dai tu dovada de responsabilitate, sa preiei controlul si sa ii spui despre prezervativ. Daca te gandesti ca aceasta discutie nu este foarte tandra, sa stii ca ea este necesara si trebuie sa iei in considerare factorul sanatate. Este valabil si pentru partenerul tau!

Amandoi aveti aceeasi responsabilitate

Trebuie sa stii ca opiniile asupra prezervativelor sunt impartite. Unii afirma ca barbatii sunt responsabili si ca ei trebuie sa aiba grija sa aiba mereu la ei cateva prezervative, in timp ce altii spun ca femeile ar trebui sa le poarte prin geanta. Ideea este ca amandoi sunt responsabili atunci cand este vorba de protectie si preventie, pentru ca un cuplu este format din doi oameni si nu dintr-unul singur.

Cel mai indicat ar fi „sa uiti” cateva prezervative prin poseta, prin sertarul de la noptiera sau pe unde consideri tu ca ti-ar fi la indemana, atunci cand se va apropia momentul „fierbinte”. Dar sa tii cont de anumite aspecte cum ar fi, valabilitatea lor si modul in care le pastrezi (trebuie sa le feresti de lumina soarelui si de temperaturile inalte).

Cum trebuie utilizat prezervativul?

Dupa finalizarea actului intim, trebuie avuta mare grija de modul in care este extras prezervativul. Astfel, el trebuie tinut bine, in asa fel incat sa nu se permita scurgerea spermei din interiorul sau. Ceea ce trebuie apoi facut este strangerea si aruncarea la gunoi.

In cazul in care prezervativul se rupe in timpul actului sexual, prima actiune pe care trebuie sa o faceti este sa va spalati foarte bine cu sapun si cu multa apa calda. Daca observi ca s-a rupt la finalul momentului, este recomandat sa utilizezi un spermicid. O alta masura pe care o poti lua este sa iti faci o programare la medicul ginecolog, in cel mai scurt timp posibil.

Fiecare act sexual, cu prezervativul sau

Daca obisnuiesti sa ai mai multi parteneri sexuali, nu uita sa ai mereu, la tine, prezervative. Nu stii care este istoricul medical al persoanei respective si cu cate femei a avut relatii pana la tine. Este posibil sa fie bolnav si sa nu stie asta. Recomandarea este sa previi, sa fii atenta ce parteneri iti alegi. Poate ca ar fi mai bine sa intrebi, daca stai bine la capitolul curaj, cand si-a facut ultima oara analizele. Insa, daca vei proceda in acest mod, este posibil sa ramai fara partener. „Mingea este in terenul tau”, asa ca tu poti alege ceea ce este cel mai bine pentru tine.

Stim cat de intensa poate fi dorinta! Insa, oricat de tare vei dori sa faci sex cu cineva, nu uita sa folositi prezervativul. Doar asa vei fi sigura ca vei ramane sanatoasa si ca nu te vei trezi cu vreo sarcina pentru care nu esti inca pregatita.

folosirea prezervativului

Sa renunti sau nu la prezervativ?

Chiar si in cazul in care relatia este una stabila si de durata si ati folosit prezervativul in relatiile intime, iar acum doriti sa renuntati la el, sfatul este sa mergeti mai intai la un medic pentru a va face analizele. De ce este necesara aceasta actiune? Pentru ca exista multe boli care, in faza incipienta, nu prezinta niciun simptom. Abia atunci cand evolueaza, acestea se fac resimtite in organismul celui infectat.

Alege sa ramai sanatoasa! Nu uita de prezervativ nici macar o data cand vrei sa intretii relatii intime. Respecta-ti corpul si viata te va respecta pe tine!