Tony-Ferguson-Promite-Să-Danseze-În-Jurul-Lui-Khabib-Nurmagomedov

Tony Ferguson Promite Să Danseze În Jurul Lui Khabib Nurmagomedov Şi Să Îl Lase Însângerat

Circumstanţele care i-au adus pe Tony Ferguson şi Khabib Nurmagomedov împreună la UFC 223 poate că nu au fost ideale dar calitatea meciului nu poate fi contestată.

Judecând după performanţă, nu se poate pune la îndoială faptul că Ferguson şi Nurmagomedov sunt doi dintre cei mai buni luptători la categoria uşoară. Ferguson, actualul campion interimar la categoria uşoară, a câştigat zece meciuri consecutive, un success fără precedent la categoria sa în UFC. Nurmagomedov, pe de altă parte, este neînvins în Octogon, cu un palmares de 9-0. Cei doi au reprezentat cea mai bună performanţă desfăşurată la categoría lor şi Ferguson promete artificii pe 7 Aprilie pentru UFC 223 în Brooklyn.

“Sunt lovit pentru un anumit motiv, vreau ca oamenii să îşi folosească energía împotriva mea. Dar pentru Khabib, ticălosul ăsta nu mă va atinge”, a spus Ferguson luni la The MMA Hour. “Nici măcar o dată. Voi dansa în jurul copilului ăsta. Am să îl lovesc cu nişte uppercut-uri nasoale care îl vor face să se gândească de două ori dacă vrea să mă lovească sau nu.”

“L-aţi văzut vreodată pe Khabib tăiat într-o luptă? Nu cred. Sunt Mexican şi am nişte coate foarte ascuţite, deci mai bine s-ar gândi de două ori dacă vrea să apară în faţa mea sau nu, mai ales în cuşcă. Treci în faţa mea, tipule, am să te lovesc cu genunchiul. Te voi lăsa însângerat.”

Despre această luptă se vorbeşte de multă vreme. Ferguson şi Nurmagomedov au fost programaţi să se întâlnească de vreo patru ani, dar încă nu au luptat.

În 2015, o luptă programată a eşuat în a se concretiza după ce Nurmagomedov a suferit o accidentare. În 2016, istoria s-a repetat, când Ferguson a păţit acelaşi lucru. În 2017, o luptă pentru titlu interinar între Ferguson şi Nurmagomedov s-a anulat în cel de-au unsprezecelea ceas, când Nurmagomedov a ajuns la spital din cauza problemelor cauzate de slăbire.

Acum, în 2018, o luptă între cei doi a fost din nou programată, cu Ferguson deţinând un fel de aur în UFC, şi foarte pregătit pentru ce urmează să vină.

“Nu uitaţi, m-am pregătit pentru acest domn de patru ori la rând”, a spus Ferguson. “Asta va fi a patra oară, aşa că nu sunt impresionat de el. Nu este pentru prima dată când îl urmăresc. Sunt un wrestler şi el are dificultăţi în a lupta cu wrestleri. Uitaţi-vă ce greu i-a fost să îl învingă pe Gleison Tibau, care tocmai a performat weekendul ăsta la UFC 220 şi a fost făcut KO.”

“L-am terminat pe Tibau în prima repriză, prin finalizare. Khabib a trebuit să treacă prin toate reprizele şi nu a reuşit să îl ducă jos. Mă refer la tehnici. Era nedumerit. Şi arăta atât de înfrânt că a pierdut lupta şi este singura luptă pe care a pierdut-o în UFC. Aşa că toţi fanii, să meargă să se uite la Khabib Nurmagomedov vs. Gleison Tibau şi pe urmă la Tony Ferguson vs Gleison Tibau şi să spună ce diferenţă este, cine este campionul.”

Tibau nu este singurul adversar común pe care l-au avut Ferguson şi Nurmagomedov.

La UFC 219 în Decembrie, Nurmagomedov l-a bătut sălbatic pe Edson Barboza, şi s-a impus prin decizie unanimă. Şi Ferguson l-a înfruntat pe Barboza, în 2015 şi “El Cucuy” l-a învins pe brazilianul periculos în repriza a doua, într-o aventură sângeroasă şi distractivă. Deci, având în vedere cum s-au desfăşurat lucrurile și faptul că UFC 219 a marcat prima luptă a lui Nurmagomedov în mai mult de un an – Ferguson nu este dispus să dea prea mult credit rivalului său.

“Sunt impresionat că a apărut. Am fost uimit că nu a făcut greutatea campionatului doar ca să demonstreze că o poate face pentru mine”, a spus Ferguson. “Am fost uimit că a stat trei reprize, în locul celor zece meciuri trediţionale disputate în Rusia, din care numai două reprize au fost profesioniste, pentru că au fost singurele în care a trebuit să lupte. Deci, cu palmaresul lui pufos și pălăria lui pufoasă, trebuie să spun că am fost impresionat de faptul că a apărut.”

A avut o performanţă decentă dar nu l-a umplut de sânge. Iar eu l-am terminat pe Edson în a doua repriză, cu tot respectul pentru Edson. Este un luptător foarte bun. Dar Nurmagomedov a avut mult timp la dispoziţie să îl ducă jos. Mie mi-a trebuit o oportunitate. Am luat-o şi am continuat de acolo.

În timp ce Ferguson vs. Nurmagomedov reprezintă una dintre cele mai bune lupte din sport în 2018, circumstanţele din jurul ei rămân unice. Lui Ferguson I se promisese o luptă de unificare a titlului împotriva campionului la categoria uşoară Conor McGregor, atunci când a luat titlul interimar în Octombrie. Nu numai că lupta nu a avut loc, dar Preşedintele UFC Dana White a refuzat să îi ia centura lui Conor McGregor, pe care o deţine încă din Noiembrie 2016.

La aceasta se adaugă şi faptul că UFC l-a promovat pe Nurmagomedov încă de când “The Eagle” a câştigat la UFC 219.

Însă toate acestea sunt doar zgomot pentru Ferguson. El plănuieşte să facă numai ce a făcut şi pentru cele zece lupte de până acum şi să se concentreze pe ceea ce poate controla.

“Dana ar putea să fie acolo, în buzunarul de la spate al lui Khabib, să fie sigur că ticălosul face categoría şi va fi acolo pentru a se asigura că încearcă să mă bată, iar eu am să mă pregătesc pentru vreo trei-cinci adversari, în caz că se întâmpla iar rahatul cu înlocuitul iar eu vreau să mă asigur că îmi voi menţine centura”, a spus Ferguson. “Deci, ştiţi cum a spus Conor, aduceţi-mi o armată? Eu sunt, dă-o naibii de armată. Am ceva mai bun decât asta şi am să vă arăt la UFC 223.”

“Suntem ca în Bubuială în Bronx iar eu sunt Jackie Chan. Hai să o facem.”

La final, Ferguson a avut un mesaj pentru Nurmagomedov precum şi o metodă preferată prin care vrea să îl învingă pe vechiul său rival.

“Ar fi drăguţ să îl termin pe Khabib prin lovituri la ficat, nu? Vreau să îl văd în dureri, jos, acolo unde îi este locul, a spus Ferguson.”

“Am să fiu ca Mike Tyson cu ticălosul ăsta. Du-te şi uită-te la meciurile mele vechi. Am făcut KO oameni la 77 kilograme. L-am văzut pe Khabib, cred că purta platforme când eran faţă în faţă. Are o problem dacă încearcă să compenseze aşa şi e déjà pierdut. Aşa că îl voi termina în alt stil.”

“Nu voi încerca să îl rănesc prea tare. Adică, cred că am trecut de punctul ăla în care aveam nevoie de multă ură ca să ne antrenăm pentru asta. Poate ne vom distra şi vom fi mai deshişi la suflet în cantonament pentru ca nimeni să un fie rănit. Te rog, AKA, un îţi rănii băiatul pentru că sunteţi cunoscuţi pentru asta, şi presentaţi-vă şi faceţi categoría. Ştiu că îl aveţi pe unul din cei mai buni în slăbire, în afară de mine, pentru că eu sunt numărul unu. Deci, prezintă-te, omule, fă-ţi treaba şi hai să facem un meci bun.”