Slăbirea-La-Femei-Este-Altceva

Valerie Letourneau: Slăbirea La Femei Este Altceva

Valerie Letourneau a fost una dintre cele mai proeminente militante când a fost vorba de introducerea categoriei de 57 de kilograme în UFC.

În luna în care UFC a încoronat prima campioană a categoriei de 57 de kilograme, fosta luptătoare la categoría 52 de kilograme îşi va face debutul în Bellator, într-un meci susţinut la categoría 57 de kilograme, împotriva lui Kate Jackson, în Newcastle, vineri seară.

Deşi călătoria în Marea Britanie pentru a concura în Bellator 191 a forţat-o să ia măsuri de siguranţă în ceea ce priveşte categoría înainte de debultul său, Letourneau admite că un a fost nici pe departe lafel de stresant cum a fost când a trebuit să ajungă în limítele categoriei de 52 de kilograme.

“Ceea ce oamenii un înţeleg este că suntem ptracticanţi de arte marţiale şi este greu să balansezi antrenamentul pentru că sunt multe aspecte care trebuiesc luate în calcul”, a afirmat Letourneau pentru MMAFighting.com.

“Boxing, kickboxing, wrestling, jiu-jitsu, condiţionare – este destul de uşor de făcut, însă pe deasupra, trebuie să ai grijă de scăderea în greutate, deşi antrenamentele fac să crească masa musculară, fie că îţi propui sau nu.”

“Nu e ca şi cum aş ridica greutăţi, dar antrenamentele te forţează să faci muşchi. Am prieteni care îmi spun: Ar trebui să un mai ridici greutăţi şi încerc să îi conving că nu fac asta”.

“Cred că pentru mult timp mă gândeam să rămân uşoară şi acum, că am crescut în categorie, mă pot întoarce la normal, pentru a mă putea concentra pe performanţă, să fiu puternică şi sănătoasă”.

Letourneau a subliniat diferenţele dintre slăbirea pentru femei şi slăbirea pentru bărbaţi, dând exemple din cariera ei de-a lungul anilor. Sportiva susţine că luptătoarele trebuie să lucreze cu nutriţionişti care înţeleg subtilităţile slăbirii în cazul femeilor.

“În câteva ocazii, îmi amintesc că eran în saună cu un coleg, făcând slăbire pentru meciuri. În 20 de minute, el putea pierde un kilogram şi jumătate iar eu un reuşeam să depăşesc jumătate de kilogram şi făceam exact ce făcea şi el.”

Noi nu putem să pierdem apă aşa de uşor şi trebuie să ne pregătim corpurile înainte de a pierde apă.”