GPS-a-Renunţat-La-Titlu-UFC

GPS a Renunţat La Titlu UFC Săptămâna Trecută

Luna trecută, după UFC 217, Preşedintele UFC Dana White a afirmat că se aşteaptă ca George St-Pierre să îşi apere centura la categoria mijlocie, pe care a câştigat-o cu o victorie impresionantă în faţa lui Michael Bisping. White a insistat că UFC şi  St-Pierre au făcut o înţelegere şi se aştepta ca St-Pierre să ducă la capăt acordul şi să unifice titlul interimar cu o luptă împotriva lui Robert Whittaker.

Acest lucru nu se va mai întâmpla.

GSP a renunţat la titlu săptămâna trecută, invocând colita ulcerativă cu care a fost diagnosticat după victoria împotriva lui Bisping. Sportivul a explicat că se bănuieşte că s-ar fi îmbolnăvit în urma urcării în categorie. În interviuri anterioare, St-Pierre a spus că a suferit de diverse afecţiuni în timpul pregătirii, datorate acumulării de greutate şi că organismul său ar fi cedat  pe când a avut loc UFC 217.

Circumstanţele au forţat UFC să îl promoveze pe Whittaker în fruntea categoriei mijlocii iar pentru White, ceea ce se întâmplă cu St-Pierre un este surprinzător.

“La urma urmei, de asta pun în contract chestiile astea ca să fie semnate”, a spus White reporterilor Sâmbătă seară la UFC Fresno. “Este un motiv. Dacă sunt şocat? Cred că nu e nimeni şocat. A venit, l-a ales pe Bisping şi a plecat iar. Oricum, asta este.”

Cu St-Pierre afară, UFC l-a programat pe Whittaker să lupte cu Luke Rockhold pe 10 Februarie la UFC 221, în Perth, Western Australia.

Luna trecută, White a spus reporterilor că ar fi foarte supărat dacă St-Pierre nu ar mai lupta cu Whittaker, după cum a spus un campion legendar:

“Treci încoace şi arată pe cine poţi să baţi. Ai vrut să vii înapoi? Bun venit, este urât. Dar White a fost mai reţinut în legătură cu acest subiect sâmbătă”.

“Am crezut că voi fi foarte nervos dar nu sunt. Mă aşteptam, a spus White. L-am pus să semneze un contract în care se obliga să îşi apere titlul în faţa lui Whittaker din acest motiv – pentru că ştiam că nu o va face”.

“Nu vrea să lupte cu nimeni la 67 de kilograme, a continuat White. De asta a luptat cu Bisping. Nu a vrut să lupte cu Tyron Woodley, nici cu Stephen ‘Wonderboy’ Thompson. Nu a vrut să lupte cu niciunul dintre aceştia. A vrut să lupte cu Michael Bisping. A făcut-o iar acum pleacă iar. Deci, nu sunt şocat, nu sunt nervos. Asta e”.

St-Pierre nu a făcut nicio afirmaţie – dacă va lupta din nou sau nu, a spus numai că odată ce va fi sănătos, va discuta cu UFC să determine care este următorul pas în cariera sa.

În vârstă de 36 de ani, St-Pierre este considerat cel mai mare luptător al categoriei 67 de kilograme care a concurat vreodată în MMA. Este neînvins în ultímele 13 lupte, un lanţ de victorii care a început în 2007. GSP este şi unul dintre cei patru luptători care au câştigat centuri la două categorii diferite. În momentul de faţă este numărul 2 în clasamentul UFC.