Rezultate-UFC-221

Rezultate UFC 221: Câştigători, Analiză Şi Reacţii În Urma Romero Vs Rockhold

Yoel Romero l-a făcut KO pe Luke Rockhold în main eventul UFC 221. A fost o luptă pentru titlul interimar UFC la categoria mijlocie, sau cel puţin pentru Rockhold.

În timpul cântarului de vineri, Yoel Romero nu a reuşit să intre în categoria pentru meci asftel încât sâmbătă, numai Rockhold a fost eligibil pentru centura interimară.

Romero a trimis o lovitură de stânga care l-a trimis pe Rockhold la podea, după care, o altă lovitură i-a stins de tot luminile în repriza a treia.

Robert Whittaker era aşteptat iniţial să îl întâlnească pe Georges St-Pierre pentru titlu, însă St-Pierre l-a lăsat vacant iar Whittaker, campionul interimar, a devenit campion necontestat.

După acestea, Whittaker ar fi trebuit să îl întâlnească pe Rockhold în lupta pentru titlu, însă a trebuit să se retragă din cauza unei accidentări şi a fost nevoie de o luptă interimară între Romero şi Rockhold.

În timp ce unii vorbeau despre un potenţial KO în lupta dintre Curtis Blaydes şi Mark Hunt, meciul s-a terminat cu o decizie unanimă iar Hunt, în vârstă de 43 de ani are acum două meciuri pierdute din ultimele trei.

Focurile de artificii au apărut chiar înaintea acelei lupte, deși a mai urmat o luptă între doi sportivi la categoria grea – Tai Tuivasa și Cyril Asker.

Tuivasa, cel mai puţin experimentat dintre cei doi, s-a năpustit asupra lui Asker cu lovituri puternice. A obţinut un TKO în prima repriză, minutul 2:18. Tuivasa are acum un palmares de 7-0 ca profesionist, toate câştigate prin KO, inclusive cele două meciuri din UFC.

Meciul care a deshis main card-ul, cel dintre Tyson Pedro şi Saparbek Safarov s-a terminat in prima repriză, în care cel din urmă a fost finalizat cu kimura. A fost o finalizare impresionantă, Pedro încercând să îl ţină pe Safarov să nu se rostogolească, până în final, când şi-a pus piciorul în jurul capului lui Safarov pentru a-l forţa să bată.

Rezlutatele complete UFC 221 sunt:

 • Middleweight: Yoel Romero l-a învins pe Luke Rockhold prin KO la 1:28 din Runda 3
 • Heavyweight: Curtis Blaydes l-a învins pe Mark Hunt prin decizie unanimă (30-26, 30-26, 29-27)
 • Heavyweight: Tai Tuivasa l-a învins pe Cyril Asker prin TKO (lovituri de pumn ăi coate) la 2:18 din Runda 1
 • Welterweight: Jake Matthews l-a învins pe Li Jingliang prin decizie unanimă (29-28, 30-26, 30-26)
 • Light Heavyweight: Tyson Pedro l-a învins pe Saparbek Safarov prin finalizare (kimura) la 3:54 din Runda 1

Card Preliminar

 • Lightweight: Dong Hyun Kim l-a învins pe Damien Brown prin split decision (29-28, 28-29, 29-28)
 • Middleweight: Israel Adesanya l-a învins pe Rob Wilkinson prin TKO (genunchi şi lovituri) la 3:37 din Runda 2
 • Featherweight: Alexander Volkanovski l-a învins pe Jeremy Kennedy prin TKO (lovituri de pumn şi coate) la 4:57 din Runda 2.
 • Flyweight: Jussier Formiga def. Ben Nguyen prin finalizare (rear-naked choke) la 1:43 din Runda 3
 • Lightweight: Ross Pearson l-a învins pe Mizuto Hirota prin decizie unanimă (30-27, 30-27, 29-28)
 • Bantamweight: José Alberto Quiñónez l-a învins pe Teruto Ishihara prin decizie unanimă (30-27, 30-27, 29-28)
 • Welterweight: Luke Kumeau l-a învins pe Daichi Abe prin decizie unanimă (29-28, 29-27, 28-27)