Obiective turistice in Bucuresti vs Norvegia

Bucuresti, „micul nostru Paris”, poate fi un oras tonic, romantic sau chiar relaxant daca stim ce, cum si, mai ales, unde sa cautam. Cand vine vorba de vizitat, Bucurestiul are multe de oferit si se lauda cu nenumarate obiective. Unele sunt consacrate, altele sunt mai putin cunoscute, dar sunt foarte multe multe locuri impresionante in capitala noastra. Iata cateva idei despre ce poti vizita in Bucuresti!

In materie de cladiri istorice sunt de neratat: Casa Poporului, Casa Presei Libere, Catedrala Catolica Sfantul Iosif, Casa Vernescu, Palatul Casei de Economii si Consemnatiuni, Carul cu Bere, Hanul lui Manuc si Palatul Mogosoaia. Daca vrei sa vizitezi muzee, ai de unde alege:

  1. Muzeul Satului,
  2. Muzeul Taranului Roman,
  3. Muzeul de Istorie Grigore Antipa,
  4. Palatul Cantacuzino,
  5. Muzeul National Geologic,
  6. Muzeul de Istorie a Evreilor din Romania
  7. Observatorul Astronomic.

Cand vine vorba de o zi relaxanta de duminica sau de o plimbare romantica, parcurile din Bucuresti te vor primi cu bratele deschise: Parcul Cismigiu, Parcul Tineretului, Parcul Carol, Parcul Kiseleff, Parcul Herestrau sau Gradina Icoanei. Nu in ultimul rand, daca vrei un loc in care sa te distrezi intr-o seara minunata de sambata alaturi de prieteni, Centrul Vechi iti ofera nenumarate cafenele, cluburi sau pub-uri primitoare.

Norvegia

Norvegia este un stat european a carui parte principala (continentala) ocupa coasta de Nord-Vest a Peninsulei Scandinave), dar care mai include si cateva insule din Oceanul Arctic (Jan Mayen si arhipeleagul Svalbard), precum si o insula nelocuita din Sudul Oceanului Atlantic (zona subantarctica – deci in Emisfera de Sud). Desi are o suprafata totala o data si jumatate mai mare decat a Romaniei (385.252 kmp), Norvegia are doar 5 milioane de locuitori. Se invecineaza cu Suedia (la granita de Sud-Est), cu Finlanda (in Nord-Est) si cu Rusia (in Nord-Est.

Ceilalti vecini ai regatului Norvegiei sunt apele: Marea Nordului (in Sud), care desparte Norvegia de Danemarca si Marea Britanie, Marea Norvegiei (in Vest) si Marea Barrents (in Nord-Vest si Nord). Capitala Norvegiei, Oslo, este situata in Sudul tarii, aproximativ pe aceeasi paralela cu Stockholm (Suedia), Helsinki (Finlanda) si Sankt Petersburg (Rusia).