lectii-viata-filme

3 lecţii de viaţă învăţate dintr-un film

Că tot a fost sarbatoare, am trecut în revistă, ce lecții am mai adăugat vieții și am descoperit că poate ce m-au inspirat cel mai mult nu au fost doar cărțile citite, nu au fost doar aventurile trăite, nu au fost doar oamenii întâlniți, ci și filmele vizionate.

Despre aceste filme urmează să vă împărtășesc mai multe. Sunt din categoria celor pretențioși. Nu, nu orice reușește să mă țină cu sufletul la gură și mai ales să mă determine să-l recomand și altor oameni dragi mie. Fac parte din rândul celor care caută un film senzorial, cu un mesaj bine construit, care după ce au văzut pelicula vor să simtă că au trăit cu adevărat ceva, că îi determină să-și pună o întrebare. Mă refer la acele filme, care au puterea să producă o mică schimbare de perspectivă în tine și în mine, care ne deschid spre idei pe care în mod normal nu le-am explora sau lua de mână pentru că sunt mai dificile, mai greu de digerat.

Ei bine, acel gen îl vei găsi reunit în lista de mai jos. Am inclus propuneri de neratat și câteva descrieri scurte bazate pe propria experiență, pentru a vă face o idee, fără a strivi corola de minuni a lumii lor.

Top 10 filme- lecții de viață

1.Mr. Nobody- 7.90 IMDB

Regia: Jaco Van Dormael
Cu: Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger
Gen film: Dramă, Fantastic, Romantic, SF, Dragoste
mr nobody
mr. nobody

??un film despre alegeri și despre cum nenumăratele posibile vieți ale protagonistului depind de decizia lui. Atâta timp cât nu ia niciuna, orice este posibil. L-am văzut de cel puțin patru ori și de fiecare dată am înțeles noi profunzimi. Restul rămâne de descoperit, de către voi.

2. Inception 8.80 IMDB

Regia: Christopher Nolan
Cu: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy, Ellen Page
Gen film: Acţiune, SF, Thriller

??Cum ar fi ca cineva să îți fure informații din mintea ta atunci când dormi? Un film cu Leonardo DiCaprio

3. Efectul Butterfly- 8.20 IMDB

Regia: Eric Bress, J. Mackye Gruber

Cu: Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora Walters

Gen film: SF, Thriller

??Evan are un jurnal, nimic mai obișnuit la prima vedere. În realitate, nimic nu e așa cum pare …cu ajutorul amintirilor se va întoarce în trecut, mai precis în copilărie….

4.The Truman Show- 8.10 IMDB

Regia: Peter Weir

Cu: Jim Carrey, Laura Linney, Ed Harris

Gen film: Dramă

??De când s-a născut, Truman e vedeta unui popular reality-show,de care el însă nu are idee. Un film care m-a prins de la început și până la sfârșit.

5. O minte sclipitoare 8.90 IMDB

Regia: Ron Howard
Cu: Russell Crowe
Gen film: Biografic, Dramă

??Filmul este o dramă umană, inspirata de viata lui John Forbes Nash Jr., un matematician de geniu care suferă de o boală groaznică….

6. El Orfanato sau Orfelinatul- 7.50 IMDB

Regia: J.A. Bayona
Cu: Belén Rueda, Fernando Cayo
Gen film: Dramă, Mister, Thriller

??Laura cumpără și redeschide orfelinatul în care a copilărit. Fiul ei însă își face un prieten imaginar care se dovedește a fi malefic….

7. Undeva în timp, 7.3 IMDB

Regia: Jeannot Szwarc
Cu: Christopher Reeve, Jane Seymour, Christopher Plummer

Gen film: Dramă, Fantasy, Romance

??Pentru că din top nu putea lipsi și puțină tandrețe, următoarea propunere are toate ingredientele unui povești de dragoste incredibile, la care se adăugă călătoria în timp, autohipnoza și alte elemente extrem de dinamice; având în vedere că filmul a ieșit prin 1980, ne demonstrează de ce nu se mai fac filme ca altădată….într-adevăr; filmul ăsta ocupă primul loc în sufletul meu și văzându-l am simțit că am trăit ceva. Recomand 100%

8.The pursuit of happiness, 8 IMDB

În căutarea fericirii

Regia: Gabriele Mucino

Cu: Will Smith, Thandie Newton, Jaden Smith

Gen film: Biography, Drama

??Îmi amintesc cum am descoperit În căutarea fericirii, chiar dacă a trecut mult timp de atunci. Profesorul de educație antreprenorială dintr-a 10-a, domnul profesor Micu ne-a dat ca temă filmul respectiv pentru a identifica câteva lecții care ne vor putea ajuta pe viitor. Noi toți căutăm fericirea, dacă o s-o și găsim….asta rămâne de aflat

9. The Matrix- 8.70 IMDB

Regia: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Cu: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving
Gen film: Acţiune, Aventuri, SF, Thriller

??Cum ar fi dacă am afla că ce trăim, realitatea în care trăim e de fapt o iluzie? Acolo unde începe adevăratul Matrix….

10. The Prestige- 8.5 IMDB

Regia: Christopher Nolan

Cu: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson

Gen: Thriller, Drama, Science fiction film, Mystery

??Un film cu magicieni, cu capcane la tot pasul, iluzii optice, pur și simplu te lasă fără cuvinte. Am nevoie să-l revăd ca să vă pot spune ce s-a întâmplat…Christopher Nolan nu dezamăgește nici de data asta.

Dragilor, țin să menționez că topul de mai sus nu are nici o legătură cu performanța actorilor sau alte elemente de regie, ci sunt strict alese pe feeling, pentru că, dacă observați notele de pe IMDB sunt mari și cu toate astea sunt aleatoare. Dacă vă place, dați un share și un like, generoase pe Facebook. Plus că pe măsură ce mai descopăr filme de senzație nu o să le țin secret, vi le spun și vouă. Un an cu bucurii să avem.

Written by

Tudose Marian