Cum sa iti calmezi copilul care nu se mai potoleste! Sfaturi pentru diferite situatii in care parintii sunt disperati

Chiar si unii dintre cei mai cuminti copii din lume ajung la un moment dat sa isi scoata parintii din minti in cel mai groaznic mod. Iata ce sa faci daca chiar crezi ca ai ajuns la capatul puterilor si nu ai idee cum sa iti potolesti micutul.

Este smiorcait

Smiorcaitul nu este numai periculs pentru sanatate, insa si destul de amenintator. Ba mai mult, ajunge sa fie si un comportament incredibil de persuasiv pentru copilul tau, mai ales cand unul dintre parinti nu face decat sa fie sever tot timpul.

Trebuie sa incetezi sa te comporti asa imediat. Nu puteti forta un copil sa se opreasca din plans, insa puteti sa le aratati ca acest smiorcait nu le va aduce ceea ce vor. Insa mare atentie, nu cedati niciodata. In clipa în care el va vedea asta, isi va da seama ca plansul este eficient si va incepe sa o faca din nou.

Tipa in public

Vocea interioara este obligatorie in societate si fiecare copil trebuie sa invete asta inca de la o varsta frageda. Atunci cand cerintele copiilor mici nu sunt indeplinite de catre cei din jur, ei cresc volumul pentru ca acestia considera ca este una dintre putinele posibilitati pentru ei.

Puteti incerca sa rezolvati problema cu un joc numit “Tare si Incet”. Cum se joaca: Cand spui „voce tare”, copilul tau trebuie sa devina zgmotos; apoi cand spui „voce linistita”, el trebuie sa devina linistit.

Jucati-l frecvent, dar numai pentru o scurta perioada de timp. In cele din urma, ii puteti explica ca anumite situatii diferite necesita una sau cealalta componenta a jocului.

Este pretentios la mancare

Daca nu este vorba de o bomba calorica, micutul tau nici ca vrea sa se apropie de farfurie. Iti este familiara situatia? Cel mai probabil da… Dar, ca parinte, aveti responsabilitatea de a oferi copilului numai mese nutritive si nu veti putea face acest lucru niciodata daca cedati in fata obiceiurilor alimentare proaste.

Modificarea acestui comportament necesita timp, dar trebuie sa fiti perseverenti. Asadar cand vine ora mesei, trebuie sa ii oferiti copilului numai mancare sanatoasa. Cel mai probabil o va refuza, insa nu-i nimic.

Vine o alta masa, unde ii oferiti din nou mancare sanatoasa si tot asa. Atentie: Nu -l lasati sa se umfle cu gustari! Va fi cu siguranta greu, insa incearca sa rezisti tentatiei de a-i da copilului ce doreste sa manance cand vine vorba de ceva nesanatos.