Care sunt avantajele farurilor LED

Incepand din anul 2008, cand a aparut prima masina dotata cu faruri LED se poarta o serie de discutii despre cat de eficiente sunt aceste modele de faruri precum si despre avantajele pe care le ofera, avand in vedere costul lor destul de mare.

Tinand cont de faptul ca marile companii constructoare de masini adauga la fiecare model nou din ce in ce mai multi consumatori de energie, este nevoie sa se gaseasca solutii, astfel incat sa se economiseasca energie, dar in acelasi timp toti acesti consumatori sa isi pastreze sau sa isi depaseasca performantele. In ceea ce priveste farurile, aceasta chestiune a avut ca solutie de rezolvare introducerea tehnologiei LED (diode emitatoare de lumina), care are la baza utilizarea mai multor piese, dar care sa fie eficiente pentru toate situatiile in care este nevoie sa se ilumineze drumul, indiferent ca este vorba de mersul pe timp de noapte, cand soferii au nevoie atat de faza lunga cat si de faza scurta, pe timp de ploaie sau ceata, dar si pe timp de zi pentru ca sunt prevazute cu niste benzi omogene de lumina

Un alt avantaj al farurilor LED, pe langa cel al consumului redus de energie, este ca produc o lumina asemanatoare cu lumina naturala, calda si ajuta ochiul uman sa se obisnuiasca mai repede si mai usor, spre deosebire de farurile xenon care produc o lumina albastruie, rece, foarte obositoare pentru ochi si de care s-au plans foarte multi soferi.

In ceea ce priveste capacitatea de iluminare, farurile LED depasesc toate celelalte tipuri de faruri, pentru ca au o lumina ideala atat pentru condusul pe timp de noapte cat si in conditii atmosferice care impiedica vizibilitatea, cum ar fi ploaia, ninsoarea sau ceata. Si din punct de vedere al suprafetei iluminate, farurile LED ofera o performanta considerabil mai mare decat celelalte tipuri si fac acest lucru fara sa influenteze vizibilitatea celorlalti conducatori auto.

Ca orice LED si cele utilizate la constructia farurilor au o durata de viata extrem de mare si va ajuta sa nu mai mergeti atat de des la service si sa cheltuiti bani pe schimbarea becurilor.

In urma prezentarii avantajelor pe care vi le pot oferi farurile LED, concluzia este ca in momentul in care va cumparati o masina noua sa alegeti aceasta optiune. Spun sa alegeti aceasta optiune pentru ca din cauza costurilor destul de mari, companiile producatoare de autoturisme nu au introdus in pachetul de baza si dotarea cu faruri LED, dar si ca optiune, aceasta se gaseste in special la autoturismele din categoria de lux, iar daca vreti sa va tunati masina si va permiteti, farurile LED ar trebui sa fie o conditie obligatorie.