Amanda Nunes-sinuzita-cronica

Amanda Nunes – “Am Sinuzită Cronică, Mi-au Prescris Antibiotice”

Cu câteva ore înaintea meciului pentru apărarea titlului la categoría 61.2 kg, stafful  Amandei Nunes anunţă că luptătoarea este nevoită să renunţe la meci din motive de sănătate.

Dezamăgită de anularea meciului, challengerul Valentina Shevchenko a afirmat că Nunes ar fi ajuns la spital din cauza problemelor de sănătare în urma pierderii rapide de greutate.

Declaraţia campioanei susţine cu totul altceva şi pune retragerea pe seama unor probleme mai vechi cu sinuzita:

 Toată lumea aşteaptă varianta mea şi aceasta este.”.Am sinuzită cronică. Am mai luptat aşa dar de data asta un merge. În timpul slăbirii un puteam să respir şi un aveam echilibru din cauza presiunii din sinusuri.

Nu mă simţeam destul de bines ă risc să fiu lovită la cap cu o aşa presiune. Am fost dusă la spital după cântar,  mi-au verificat numai sângele şi deshidratarea şi mi-au dat ok-ul baza pe asta. A doua zi m-am întors la spital şi mi-au făcut un CT.

Mi-au găsit ceva şi mi-au prescris antibiotice. Nu am mai renunţat niciodată la un meci. Îmi pare rău pentru fanii mei care au venit să mă vadă. O să mă revanşez data viitoare. Meciul va fi reprogramat. Încă vreau să lupt, vreau adversara aceasta. Mulţumesc”.

 Imediat după aflarea veştii că Nunes se retrage, campioana categoriei 52, Joanna Jedrzejczyk s-a oferit să o înlocuiască pe Nunes, însă protocolul medical care cere controlul şi testul de sarcină cu 72 de ore înainte a împiedicat-o.

 Potrivit lui Jedrzejczyk, faptul că a pierdut în trecut de 3 ori cu Shevchenko pe regulament de muai thai nu a fost motivul pentru care a vrut să intre cu ea în cuşcă: “Nu sunt resentimente între mine şi Valentina Shevchenko. Avem o relaţie bună. Nu sunt nebună să lupt cu Valentina, a fost pentru fani, să ajut la salvarea show-ului UFC 213” – spune Joanna.

 Meciul dintre Amanda Nunes şi Valentina Shevchenko ar putea fi reprogramat pentru 9 Sepembrie, la UFC 215 care va avea loc în Canada.