Drepturile Și Interesele Salariaților Trebuie Apărate Mai Bine!

Zadarnic scrie în Constituție că dreptul la asociere este garantat. Și ce dacă ai dreptul să înființezi sindicate, dacă legea te îngrădește. Este absolut inutil, pentru o parte dintre angajați, că sindicatele fac parte din structura constituțională, dacă acestea nu le pot apăra și lor drepturile.

Din aceste considerente, am depus, astăzi, împreună cu Adrian Dohotaru, deputat independent, o propunere legislativă prin intermediul căreia vrem să REDUCEM NUMĂRUL DE MEMBRI NECESARI PENTRU ÎNFIINȚAREA  UNUI SINDICAT DE LA 15 LA 3. Scopul este clar: drepturile și interesele salariaților trebuie apărate mai bine!

6 MOTIVE esențiale pentru înființarea de sindicate cu 3 salariați

  1. 50% dintre petițiile primite de către CNCD se referă la cazuri de discriminare la locul de muncă
  2. În România, salariații sunt hărțuiți, discriminați, concediați abuziv. Sunt publice deja cazuri celebre.
  3. Organizația Internațională a Sidicatelor spune și ea că în România sunt încălcate sistematic drepturile salariaților
  4. Partidele politice au decis că sunt suficienți 3 membri fondatori. De ce să nu avem mai multă libertate de asociare și pentru sindicate?
  5. Avocatul Poporului a apreciat că pragul de 15 angajați ”conduce la suprimarea dreptului la asociere sau ar fi sinonimă cu o asemenea suprimare”.
  6. 95% din companiile înregistrate în România au mai puțin de 10 salariați, prin urmare nu pot înființa sindicate.

Inițiativa Legislativă Pentru Îmbunătățirea Vieții Persoanelor Care Trăiesc În Locuințe Informale

Peste 60.000 de familii isi petrec viata de zi cu zi in saracie, fara acces la utilitati de baza sau infrastructura, de obicei la periferie, in asezari informale.

Pentru toti acestia, pentru a face pasi in rezolvarea acestor situatii, am depus astazi o initiativa legislativa pentru imbunatatirea vietii celor ce locuiesc acolo.

Ideea a apartinut unor organizatii neguvernamentale: PACT si MKBT. Pe parcursul verii am fost impreuna cu ei la consultari publice cu autoritati locale si judetene, cu functionari, experti si organizatii neguvernamentale.

Pe 1 octombrie a fost Ziua Mondială a Locuirii care militeaza pentru dreptul tuturor de a avea conditii decente de locuire. Imi doresc ca toate cele peste 60.000 de familii sa sarbatoreasca impreuna cu noi, in fiecare an, aceasta zi.