lenjerii-de-pat

Despre lenjerii de pat

Culoarea si modelul lenjeriilor de pat

Un lucru minunat legat de lenjeriile de pat este faptul ca vin in culori diferite si sunt disponibile in toate dimensiunile. Poate fi destul de dificil sa va hotarati asupra culorii si stilului pe care doriti sa le adoptati, de aceea, iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa luati o decizie buna in mai putin timp.

lenjerii-de-pat

Avand in vedere ca lenjeriile de pat sunt disponibile in atat de multe culori si modele, este foarte usor sa le amestecati si sa le potriviti cu sheme mari de culoare, care sa fie pe masura stilului decorativ. In cazul in care ati cumparati lenjeriile de pat individual, acest lucru va fi chiar mai usor pentru ca puteti cumpara un cearcef intr-o singura culoare, iar celelalte asternuturi colorate diferit.

Daca intentionati sa amestecati si sa asortati mai multe lenjerii de pat, optati pentru o combinatie potrivita de modele astfel incat, de fiecare data cand veti schimba cearceafurile sa creati un aspect putin diferit. Daca, de exemplu, va place un anumit imprimeu floral, alegeti cearceful intr-o anumita culoare, un model potrivit pentru cearceaful plic si o singura culoare pentru perne. Astfel, patul va arata mult mai atractiv si va fi o placere sa va petreceti noaptea in el, mai ales daca asternuturile sunt curate, calcate si de buna calitate.

Preferinte de “atingere”

Cand cumparati o lenjerie de pat este important sa va ganditi si cum se va simti pe piele, la atingere, acel material. Trebuie sa fie confortabil, sa nu fie prea rigid. Unele persoane pot prefera materiale mai luxoase, mai lucioase si extrem de moi, in timp ce alte persoane vor aprecia mai degraba o lenjerie de pat din bumbac 100 %.

Cum spalati lenjeria de pat atunci cand cineva din familie este bolnav?

Cand o persoana din casa este racita, de exemplu, asigurati-va ca spalati lenjeria in mod corespunzator. In acest fel, persoana in cauza se va simti mult mai bine. In cazul in care vorbim despre o boala contagioasa, curatarea corecta a lenjeriei devine o chestiune chiar mai importanta. In aceasta situatie va fi foarte util sa aveti la indemana mai multe lenjerii de pat, pentru ca daca veti spala una din ele, aceasta se va usca cel mai probabil a doua zi. O idee buna, este de a achizitiona si de a folosi lenjerii de pat albe pentru o persoana suferinda. Aceste asternuturi albe pot fi curatate cu clor.

Cand duceti lenjeria la spalat, folositi un cos de rufe. Nu o tineti in brate pentru ca microbii pot ramane pe hainele dumneavoastra si veti raspandi boala. Daca sunteti susceptibil la boli, purtati mai degraba manusi atunci cand punet mana pe o lenjerie de pat ce a fost folosita de o persoana bolnava.

Petele rezultate pe asternuturi din cauza unei boli ar trebui sa fie indepartate inainte de a pune lenjeria in masina de spalat. Pentru aceasta este util sa folositi inalbitori sau detergenti speciali. Verificati si eticheta lenjeriei de pat in ceea ce priveste instructiunile de spalare si curatare. Daca aveti cearceafuri colorate puteti folosi ulei de pin pentru a le dezinfecta. Dupa spalare, puneti lenjeria de pat la uscat in soare, caci razele soarelui vor ucide eficient bacteriile si germenii.

Written by

Tudose Marian