Intrebuintarile uleiului de jojoba

jojoba

Uleiul de jojoba este extras din semintele plantei cu acelasi nume si are mai multe intrebuintari. Uleiul extras mai poarta si denimirea de aurul desertului, deoarece areo o culoare aurie, stralucitoare si cu numeroase beneficii asupra sanatatii.

Bogat in beneficii, plin de avantaje

Uleiul de jojoba care este pur si neprelucrat este foarte bogat in antioxidanti, vitamine si substante active si antibacteriene si care poate fi folosit si pentru repararea si infrumusetarea tenului. In acest sens, combate cu mare eficacitate acneea si poate fi aplicat cu success si persoanelor care au tenul gras. In cazul persoanelor care au un ten acneic, uleiul de jojoba odata aplicat impiedica aparitia cosurilor, iar prin continutul bogat de vitamina E devine si cicatrizant in acelasi timp si mentine sanatatea pielii.jojoba

Acest tip de ulei mai este si un foarte bun antioxidant si apara celulele de efectele daunatoare ale radicalilor liberi, care contribuie sau chiar provoaca diferite boli cronice, cel mai grav fiind cancerul. Uleiul de jojoba este un foarte bun protector impotriva cancerului prin continutul bogat de antioxidanti. Un alt efect bun al uleiului de jojoba asupra sanatatii organismului este cel antibacterian. Atunci cand diferite bacterii, cum ar fi stafilococul auriu si ciuperca candida, vin in contact cu uleiul de jojoba, mor si nu se mai pot reproduce. Actiunea antibacteriana a uleiului de jojoba este foarte puternica, incat acesta poate avea si efect fungicid.

Perfect pentru cosmetica

Uleiul de jojoba este folosit cu succes si in cosmetica si in tratamente cosmetic, ca hidratant si ca infrumusetare. Astfel, in crema de infrumusetare care se aplica pe fata este bine sa se puna cateva picaturi de ulei de jojoba, pentru a mari calitatile de hidratare ale cremei respective. Dupa aceasta aplicare a cremei imbunatatita cu ulei de jojoba, pielea nu va mai fi uscata si eficienta cremei va fi mai mare. Tot in domeniul cosmeticii, uleiul de jojoba mai este folosit si ca demachiant. Acest lucru este posibil deoarece acesta nu este toxic si nici iritant pentru ochi si nu provoaca deloc alergii ochilor si fetei. Este folosit cu success si cu siguranta atat in indepartarea machiajului, incat si al fondului de ten, fardului de pe obraz si al rujului de pe buze. Este foarte bun si pentru hidratarea buzelor, chiar mai bun decat celelalte balsamuri de buze. In acest scop, este mai bine sa fie aplicat pe timp de noapte, deoarece le poate hidrata mai bine.

O alta recomandare cu success a uleiului de jojoba este folosirea lui ca balsam pentru par, pentru hidratarea si combaterea unor afectiuni ale scalpului, incat si pentru combaterea matretii. Uleiul de jojoba mai combate si iritarea pielii dupa barbierit, cand se va aplica, pielea va deveni mai frumoasa si mai moale. Evident, domeniile de aplicare ale uleiului de jojoba sunt multe, deoarece este non-toxic, non-alergic si nu irita organele cu care vine in contact.

 

 

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.