La Primarie

Sorin Oprescu castiga un nou mandat. Detasat. Dupa 4 ani de condus aceeasi Primarie.

Dupa o perioada complicata, marcata de criza si de un guvern crizat si arogant, guvernul PDL. Si dupa o campanie in care el a fost singura tinta. Ca sa se lipeasca de un strop de audienta, fiecare contracandidat care s-a dorit a fi vizibil, a iesit cu Sorin Oprescu in gura. I s-au reprosat de toate, de la natura dezlantuita, pana la drobul de sare care s-ar putea rostogoli peste bugetul Bucurestiului…
Si DA! N-am raspuns. Vorba spaniolului: “no vale la pena” (NU MERITA OSTENEALA).

Sorin Oprescu si-a vazut de treaba. La Primarie. N-a jucat in filmul lor. I-a invitat politicos in filmul lui. Iar ei n-au facut fata. N-au stiut sa argumenteze idei, sa-si sustina proiecte, dar mai ales n-au stiut SA FIE EI INSISI.

Prigoana s-a dorit o copie a actualului Primar. Dar XEROX-ul era stricat si a iesit cu pete. Pete blonde. De la Elena Udrea, care, apropos, ne-a adus mari servicii. Multumim. Pentru ca n-a stiut sa stea deoparte. Ne-a ajutat sa ramanem pozitivi. N-am investit in filmulete virtuale cu mesaje negative, n-am tiparit afise cu sloganuri care sa evidentieze activitatea defectuoasa a puterii pedeliste, din care si contracandidatul facea parte. N-am tipat impotriva lor. N-a fost nevoie. Elena a facut toata treaba.

Sorin Oprescu a castigat nu pentru ca n-a participat la confruntari, ci pentru ca a ramas fidel bucurestenilor. Lor li s-a adresat in fiecare discurs, cu fiecare proiect incheiat la Primarie.

Salut echipele de comunicare ale contracandidatilor lui Sorin Oprescu. Salut producatorii si realizatorii de televiziune care au incercat sa ma manipuleze sa-l arunc pe Sorin Oprescu in show-ul generator de audiente. Salut organizatiile, se stiu ele care sunt, care ar fi dat si bani sa cedam presiunilor pentru confruntarea finala dintre Sorin Oprescu si circarii de serviciu ai PDL.

Ma inclin insa in fata fostilor mei colegi din presa care mi-au respectat inteligenta si experienta, dar mai ales si-au respectat profesia.

Si MULTUMESC unei echipe de exceptie. Echipa de campanie a lui Sorin Oprescu.

Si celor care, serios sau cu umor, au concluzionat ca strategia a facut diferenta.

Dar mai ales, ii multumesc omului Sorin Oprescu. Pentru ca puterea nu i-a luat mintile. Pentru ca inca se uita in ochii oamenilor si stie sa asculte. Ii doresc succes intr-un nou mandat, la Primarie.

PS: Da, daca ar fi fost cazul, iesea din primul tur.