utilizare-cupe-menstruale

Cupa menstruala – sfaturi referitoare la curatarea acesteia

O problema din viata unei femei este perioada menstruala care vine la pachet cu dureri, indispozitie, dar si bani cheltuiti pe pachete de absorbante.

Iti doresti sa scapi de aceste probleme cat mai repede intr-un mod cat mai ieftin, confortabil si fara sa cauzeze diverse probleme. In acest caz, este recomandat sa utilizezi cupa menstruala. Aceasta include exact aceste caracteristici fara doar si poate.

Astfel ca, daca nu sti ce sa alegi atunci cand se apropie perioada delicata iti sugeram sa te indrepti spre cupa menstruala. Insa, trebuie sa stii cateva lucruri despre ingrijirea si curatarea corespunzatoare a acesteia pentru a te putea folosi cat mai mult timp de aceasta. Astfel, trebuie mentionat ca aceasta se va curata corespunzator.

modele-cupe-menstruale

Cupa menstruala – iata cum va trebui sa o cureti

Inainte de o utiliza pentru prima dat trebuie sa o fierbeti in apa timp de 5-7 minute si sa o sterilizati folositi solutie speciala sau tablete. Astfel, cand va veni timpul sa o dati jos si sa o goliti va fi necesar sa o spalati cu apa calda si cu sapun. Acest lucru trebuie repetat de fiecare data cand va veni timpul sa o utilizati.

Ce mai trebuie precizat este faptul ca puteti sa folositi si o perie moale pentru a curata marginile acesteia. Fiecare cupa menstruala prezinta gauri sub marginea sa care trebuie sa fie desfundate de fiecare data cand o veti utiliza, iar pentru a realiza acesta lucru va puteti folosi de un ac.

In plus, se mai recomanda sa o sterilizati, iar acest lucru inseamna sa folositi si tabelete de sterilizare pentru a va asigura ca va fi curata. De asemenea, aceasta se va putea fierbe in apa timp de 3-5 minute.

Este important ca aceasta sa fie spalata cu sapun special si cu o solutie speciala care sa o curete cat mai bine. In plus, mai este indicat sa folositi si a doua cupa menstruala pe care sa o utilizati atunci cand cea pe care o folositi deja va trebui schimbata.

utilizare-cupe-menstruale

Dupa o folosire indelugata a acesteia este posibil sa va treziti cu anumite pete pe aceasta. Astfel, in cazul in care aceasta va prezenta pete, este important ca o curatati corespunzator. Asadar, trebuie spus ca este necesar ca aceasta sa fie scufundata intr-o solutie sterilizanta care va elimina petele de pe aceasta. Mai mult, mai puteti folosi si bicarbonat de sodiu care va curata destul de bine acele zone.

Nu este recomandat ca aceasta sa fie curata in cuptorul cu microunde sau in masina de spalat vase intrucat materialul acesteia poate fi distrus. Daca esti plecata de acasa este recomandat sa iti speli mainile inainte de incepe sa golesti cupa. Apoi, poti goli cupa in vasul de toaleta si vei putea clati cupa cu apa sau poti sa o stergi cu apa si hartie si sa o inserezi din nou.

Asadar, acestea fiind zise, este indicat sa aveti cat mai multa grija de aceasta pentru a va oferi protectia necesara pe parcursul zileleor delicate din perioada problematica.